Червоне вино знижує ризик ішемічної хвороби серця

Червоне вино знижує ризик ішемічної хвороби серця

Червоне вино завдяки антиоксидантам, що містяться у шкірочці й кісточках червоного винограду, має кардіопротекторний ефект.

Джерело: Відомості

Червоне вино завдяки антиоксидантам, що містяться у шкірочці й кісточках червоного винограду, має кардіопротекторний ефект. Учені вважають, що антиоксиданти-флавоноїди знижують ризик розвитку ішемічної хвороби серця із трьох причин: за рахунок скорочення кількості ліпопротеїдів низької щільності («поганий» холестерин), збільшення «хорошого» холестерину та зменшення згортуваності крові.

Оптимально допустима, нетоксична доза вина - це один келих (150-200 грамів) у тиждень. Користь вина - у його натуральності: напій має бути отриманий шляхом природного шумування, без додавання спирту й цукру. При цьому строк витримки вина не позначається на його користі: з роками може зрости тільки ціна на напій, але не кількість флавоноїдов і вітамінів у ньому.

Рекомендації зі вживання мінімальних порцій алкоголю розраховані на абсолютно здорових людей. При наявності медичних проблем (панкреатит, захворювання печінки, неконтрольована гіпертонія, депресія й серцева недостатність) алкоголь може стати причиною їх загострення. 

Loading...