Депресія стає дитячою недугою

Депресія стає дитячою недугою

Навіть діти п’яти років страждають від клінічної депресії і тривожності, говорить дослідження психологів. У Британії щорічно зростає число осіб молодше 18 років, яких направляють на лікування, передає BBC.

Джерело: Відомості

Навіть діти п'яти років страждають від клінічної депресії і тривожності, говорить дослідження психологів. У Британії щорічно зростає кількість осіб молодше 18 років, яких направляють на лікування, передає BBC.

Тільки у Великобританії в кожної десятої дитини 5-16 років можна виявити клінічний розлад. У 50% симптоми дадуть про себе знати раніше 14 років. Змінити ситуацію, на думку фахівців, можна, запровадивши в школах систему психічної допомоги.

Деякі діти потрапляють під нагляд психолога у віці всього кількох місяців. Як приклад експерти наводять історію хлопчика, який лікується від тривожності з 18 місяців. Дитина панічно боїться, що його залишить мати.

Психолог Джо Рассел підтверджує: проблеми почалися практично відразу після народження. Тривожність виражається в тому, що хлопчик кидає предмети, ламає речі, будучи схильним до емоційних вибухів.

Loading...