Після ситної трапези у воду краще не лізти

Купаючись на повний шлунок, можна потонути, вважають фахівці з Токійського медичного жіночого університету. Ще більш небезпечною є будь-яка доза алкоголю, прийнята перед купанням.

Джерело: Відомості

Купаючись на повний шлунок, можна потонути, вважають фахівці з Токійського медичного жіночого університету. Ще більш небезпечною є будь-яка доза алкоголю, прийнята перед купанням.

Дослідниками були вивчені дані більше 530 розтинів тіл потопельників, які загинули в 2000-2007роках. Також ними вивчалися поліцейські звіти та доповіді з подібним випадкам з метою з'ясувати рівень алкоголю в крові загиблих, а також кількість в їхніх шлунках твердої їжі.

Стало зрозумілим, що майже 80% потопельників перед купанням добре поїли. Крім цього, наявність в крові алкоголю також збільшувала ризик утоплення.

Дослідники вважають, що ситно поївши  перед купанням, людина ризикує потонути з двох причин. Може початися блювота після активних рухів у воді, привівши до удушення, якщо блювотні маси проникнуть в дихальні шляхи.Також при переповненому шлунку, кров приливає активно до органів травлення, погіршуючи кровопостачання мозку, що може спровокувати втрату свідомості.

Loading...