Як привести у норму рівень гемоглобіну

Як привести у норму рівень гемоглобіну

Гемоглобін - це білкова складова червоних кров’яних тілець. Його обов’язок - доставити нашим органам і тканинам необхідну кількість кисню. У людей із пониженим гемоглобіном спостерігається млявість, слабкість, запаморочення, тому що організму не вистачає кисню.

Джерело: Відомості

Гемоглобін - це білкова складова червоних кров'яних тілець. Його обов'язок - доставити нашим органам і тканинам необхідну кількість кисню. У людей із пониженим гемоглобіном спостерігається млявість, слабкість, запаморочення, тому що організму не вистачає кисню.

Якщо рівень гемоглобіну знижений, то лікар у цьому випадку може призначити залізовмісні препарати для коректування. Однак набагато корисніше дотримуватися певних правил харчування, які допоможуть досягти бажаного результату. Крім того, не варто забувати і про користь прогулянок на свіжому повітрі, дихальних вправ і гімнастики.

Для підняття гемоглобіну необхідно їсти яловичину, баранину, сою, гарбузове насіння в свіжому вигляді. Вітаміни В і А, що впливають на нормалізацію рівня гемоглобіну містяться в згущеному молоці.

Лікарі рекомендують вживати в їжу твердий сир, проте слід пам'ятати, що всім хто хоче бути в хорошій фізичній формі ці продукти на ніч краще не їсти, особливо згущене молоко. 

На ніч рекомендують з'їсти жменю черешні, трохи граната або випити склянку сливового соку.

Loading...