Нігті сигналізують про хвороби

Нігті на пальцях - справжнє дзеркало всього організму. За їх станом цілком можна судити про серйозні проблеми зі здоров’ям.

Джерело: Відомості

Нігті на пальцях - справжнє дзеркало всього організму. За їх станом цілком можна судити про серйозні проблеми зі здоров'ям. Бліді нігті бувають при анемії, надмірно рожеві - у гіпертоніків, синюваті нігті говорять про хвороби серця, а жовтуваті - печінки і дефекті лімфатичної системи.

Смужки на нігтях вказують на захворювання селезінки і тонкого кишечника, а білі цятки на нігтьової пластини - брак вітамінів, а також цинку або кальцію.

При грибкових ураженнях нігтьова пластина каламутна, на ній з'являються вкраплення білого або жовтуватого кольору, пластинка може жовтіти, товщати, розшаровуватися. Найчастіше піддаються грибкові люди, які відвідують лазню, басейни, які мають звичку гризти нігті.

Білі й коричневі поперечні смуги на нігтях - ознака хвороби нирок.

При вроджених захворюваннях дихальної системи ніготь плоский і викривлений, а при цукровому діабеті - подовжений, при хворобах хребта та спинного мозку ніготь буває трикутної форми.

При недугах печінки, особливо цирозі, нігтьові пластини стають плоскими, набуваючи колір матового скла або ж білий. Лунки важко розрізнити.

Плоский або увігнутий ніготь говорить про недолік заліза. Хвиляста поверхню нігтів вказує на порушення засвоєння їжі і запущені захворювання.

Відторгнення нігтьових пластин може спостерігатися при дитячих інфекційних захворюваннях (кір, скарлатина), а також сифіліс.

При псоріазі ніготь стає шорстким, на ньому з'являються точкові вдавлення. Ніготь може товщати, змінити колір на матово-білий.

Loading...