Тополиний пух переносить різні інфекції

Тополиний пух переносить різні інфекції

Цвітіння і плодоношення тополі, що припадають на кінець весни - початок літа, не проходять безслідно для здоров’я деяких людей. Тополиний пух не тільки утруднює дихання і засмічує очі. Головне - він викликає алергію.

Джерело: Відомості

Цвітіння і плодоношення тополі, що припадають на кінець весни - початок літа, не проходять безслідно для здоров'я деяких людей. Тополиний пух не тільки утруднює дихання і засмічує очі. Головне - він викликає алергію.

Тополя вбирає 70 відсотків вуличного пилу і бруду, алергетик же із неї слабший, ніж амброзія, полин чи навіть береза. Фахівці заявляють, скаржитися на тополиний пух почали тільки в 70-тих, коли повітря в містах стало по справжньому брудним, адже алергію викликає не сам пух, а пил, що на ньому осідає. 

Попри те, алергія проявляється сльозливістю, набряком та запаленням повік. Також може свербіти у носі, носоглотці, вухах. Набрякають слизові оболонки порожнин носа і рота, підвищується чутливість закладених в них нервових закінчень, і найменший рух повітря, запахи викликають напади чхання, рясні виділення рідкої прозорою слизу з носа. Можуть бути і кропив'янка, запаморочення, головний біль, безсоння. 

Найбільш важкий прояв алергії - бронхіальна астма. Ось чому дуже важливо при перших же ознаках алергічної реакції звернутися до лікаря. Людям з підвищеною чутливістю до тополиного пуху слід дуже обережно пити лікарські трави (починаючи з малих доз), оскільки вони можуть впливати на організм аналогічно пуху тополі.

Для того, щоб перепинити тополиного пуху доступ в будинок, закрийте кватирки, вікна спеціальними сітками або марлею. Існує закономірність - чим спекотніша і вітряна погода, тим більше літає тополиного пуху і тим гірше він переноситься людьми. Полегшення приносять сильний дощ, похолодання.

Loading...