Понизити тиск допоможуть трав’яні збори

Понизити тиск допоможуть трав’яні збори

Підвищений артеріальний тиск – проблема, що набуває все більшого поширення сьогодні. Звісно, в аптеках можна знайти чимало гіпотензивних засобів. Виявляється, понизити артеріальний тиск можна за допомогою різноманітних трав.

Джерело: Відомості

Підвищений артеріальний тиск – проблема, що набуває все більшого поширення сьогодні. Звісно, в аптеках можна знайти чимало гіпотензивних засобів. Проте не всі можуть підсадити свій організм на таблетки, виявляється, понизити артеріальний тиск можна за допомогою різноманітних трав.

Так, сухоцвіт багновий розширює периферичні судини, уповільнює ритм серцевих скорочень і заспокоює. При регулярному застосуванні спостерігається зниження артеріального тиску до нормального рівня. Для цього потрібно дві столові ложки цієї сировини залити склянкою окропу, настояти 30 хвилин, процідити.

Вживати по 0,3-0,5 склянки настою сухоцвіту три рази на день перед прийомом їжі.

Пустирник призначають при підвищеній нервовій збудливості, серцево-судинних неврозах, склерозі серцевого м'яза, пороках серця. Він ефективний у першій стадії гіпертонії, а разом з ліками і в другій стадії, особливо якщо тиск підвищується в зв'язку з нервовим напруженням.

Дослідження підтверджують ефективність в лікуванні гіпертонії і атеросклерозу гречки. Хоча від лікарського чаю з квіток і листя цієї рослини негайної дії чекати не доводитися, все ж при щоденному прийомі 2-3 чашок настою через два тижні настає виразне відчутне поліпшення.

Loading...