Морква допоможе при легеневих і серцевих захворюваннях

Морква допоможе при легеневих і серцевих захворюваннях

Далеко не всі знають, що морква не просто дуже корисний харчовий продукт: цей овоч може ще й лікувати різні недуги. Вона допомагає при легеневих і серцевих захворюваннях, порушеннях функцій нирок і печінки.

Джерело: Відомості

Далеко не всі знають, що морква не просто дуже корисний харчовий продукт: цей овоч може ще й лікувати різні недуги. Вона овоч допомагає при легеневих і серцевих захворюваннях, порушеннях функцій нирок і печінки. 

Свіжий морквяний сік очищує і приводить в норму кишечник, а це в свою чергу сприяє оздоровленню всього шлунково-кишкового тракту.  Дуже важливо пам'ятати, що при загостренні виразкової хвороби шлунка і дванадцятипалої кишки, гострих запальних захворюваннях кишечника і підшлункової залози, а також при ожирінні морквяний сік протипоказаний.

Зате при анемії, занепаді сил, атеросклерозі, стенокардії, ішемічній хворобч серця, гіпертонії і після інфаркту рекомендується щодня випивати в декілька прийомів 400-600 грамів свіжого соку. Для очищення стінок судин від холестерину його потрібно змішувати з такою ж кількістю бурякового соку. А стакан морквяного соку позбавляє від печії, що виникає при порушенні кислотно-лужної рівноваги.

Завдяки своїм властивостям фітонцидним свіжа морква прекрасно очищає ротову порожнину. Досить пожувати шматочок цього овоча, і кількість мікробів у ротовій порожнині різко зменшиться.

Лікувальна цінність свіжої моркви або її соку пов'язана з високим вмістом в них каротину - джерела вітаміну А, нестача якого викликає підвищену стомлюваність, зниження стійкості до простудних і інфекційних захворювань, порушення функцій шлунково-кишкового тракту, в'янення шкіри, розвиток недокрів'я і погіршення зору.

Loading...