Прянощі можуть спровокувати алергію

Прянощі можуть спровокувати алергію

Алергію можна назвати одним із найпоширеніших захворювань, оскільки алергічну реакцію може спровокувати будь-який подразник.

Джерело: Відомості

Алергію можна назвати одним із найпоширеніших захворювань, оскільки алергічну реакцію може спровокувати будь-який подразник. Реакція на алерген розвивається по-різному. Це може бути висипка, набряки слизової дихальних шляхів, запалення слизової очей, сверблячка, ядуха й інші симптоми.

До алергенів, яких складно уникнути, належать спеції. Вдома ви цілком можете контролювати процес приготування їжі і виключити певні прянощі. Однак у місцях громадського харчування й у гостях з цим складніше. А при високій чутливості навіть похід на ринок стає проблемою.

Із прянощів найчастіше спостерігається алергія на гірчицю. Також алергійну реакцію можуть провокувати коріандр (кінза), червоний перець, імбир, аніс, перець чилі і селеру.

Якщо у вас немає алергії на спеції, але є ви реагуєте на якісь інші подразники (пил, цвіт тощо), то спеції можуть допомогти впоратися із хворобливими симптомами. Імбир допоможе позбутися від висипки на шкірі й зміцнить імунітет. Природним антигістамінним засобом можна вважати червоний перець. Ефективним засобом від ядухи при алергії може стати куркума. 

Loading...