Кукурудзяна олія перешкоджає відкладенню холестерину в судинах

Кукурудзяну олію ще називають еліксиром проти старості, тому що в ній дуже великий вміст вітаміну Е.

Джерело: Відомості

Кукурудзяну олію ще називають еліксиром проти старості, тому що в ній дуже великий вміст вітаміну Е. За смаком вона нагадує оливкову, не має неприємного і згірклого запаху. Найбільше цілющі властивості кукурудзяної олії виявляються при лікуванні цукрового діабету, атеросклерозу й ожиріння. 

У кукурудзяній олії міститься близько 80% ненасичених жирних кислот, що належать до речовин, які регулюють обмін холестерину. Вони утворюють разом із ним розчинні сполуки й у такий спосіб перешкоджають йому відкластися на стінках судин. У людей, хворих на коронарний атеросклероз, які постійно вживають у їжу кукурудзяну олію, менше утворюються тромби.

Фосфатиди - біологічно активні речовини, які входять до складу клітинних мембран, - відіграють важливу роль у діяльності мозкової тканини, а також регулюють вміст холестерину в організмі. За відсутності цієї речовини у харчовому раціоні починають накопичуватися жири. Тому нерафінована кукурудзяна олія може бути одним із джерел фосфатидів. Її рекомендують як допоміжний дієтичний засіб для профілактики й лікування атеросклерозу, ожиріння, хвороб печінки, при цукровому діабеті, з олії синтезують вітамін F.

Кукурудзяною олією можна приправляти салати, додовати у перші й другі страви. Або можна вживати кукурудзяний продукт по столовій ложці тричі на день протягом трьох тижнів, потім зробити перерву на 3-4 тижні. Такі курси треба проводити 3-4 курси на рік як профілактику атеросклерозу при гіпертонії. 

Loading...