Вузький одяг спричиняє стрес і рак стравоходу

Вузький одяг спричиняє стрес і рак стравоходу

Носіння одягу невідповідного розміру не тільки виглядає неестетично, але й може викликати різні проблеми зі здоров’ям.

Джерело: Відомості

Носіння одягу невідповідного розміру не тільки виглядає неестетично, але й може викликати різні проблеми зі здоров’ям. Зокрема, надто вузькі штани або джинси, що роблять живіт візуально більш «пласким», збільшують тиск на нижню частину живота, що змушує шлункову кислоту підніматися наверх у стравохід, викликаючи печію, пише Мignews.

Згодом це може призвести до запалення, виразок і навіть раку стравоходу, розповів Річард Брікнелл — директор клініки фізіотерапії в Брістолі.

Крім того, штучне стягування живота заважає діафрагмі повністю опускатися під час дихання, що може викликати гіпервентиляцію, приступи паніки й стресове нетримання сечі. Може значно підвищуватися ризик розвитку розладу за назвою meralgia paresthetica. Це обмеження нерва, який іде від таза до зовнішньої частини стегна, у результаті якого в паху виникає відчуття болю, печіння, поколювання й оніміння.

У чоловіків носіння занадто вузького одягу може викликати грижу. А сорочки з надто вузькими комірами збільшують ризик розвитку серйозних хвороб очей. Тиск на яремну вену на шиї призводить до підвищення внутрішнього тиску в оці, що є однією з основних причин глаукоми.

Обмеження припливу крові до мозку через сонні артерії викликає головний біль, порушення зору й запаморочення.

Тісне взуття може викликати деформацію суглобів пальців ніг і при частому використанні створює ідеальні умови для розвитку грибка.

Те ж саме стосується нижньої білизни, особливо із синтетичних матеріалів, які не пропускають повітря й вологу. У цьому випадку занадто вузькі трусики можуть викликати в жінок цистит і молочницю, а в чоловіків — стати причиною безплідності. 

Loading...