Щодня діагноз ВІЛ-інфекції ставлять майже 60 українцям

Українці другі в Європі і п’яті в світі за темпами поширення ВІЛ-інфекції. За словами голови парламентського комітету з питань охорони здоров’я Тетяни Бахтеєвої, щодня діагноз ВІЛ-інфекції ставиться майже 60 громадянам України.

Джерело: Відомості

Українці другі в Європі і п’яті в світі за темпами поширення ВІЛ-інфекції. За словами голови парламентського комітету з питань охорони здоров’я Тетяни Бахтеєвої, щодня діагноз ВІЛ-інфекції ставиться майже 60 громадянам України. Про це регіоналка розповіла на двосторонній зустрічі з представником палати Лордів Парламенту Великобританії Лордом Норманом Фаулером, передає УНН.

«Починаючи з 1999 року, кількість офіційно зареєстрованих випадків ВІЛ-інфекції в Україні щорічно збільшується. У 2011 р. в країні офіційно зареєстровано 21 тис. 177 нових випадків ВІЛ-інфекції (46,2 на 100 тис. населення) — це найвищий показник за весь період спостереження за ВІЛ-інфекцією в Україну з 1987 року», — сказала Бахтеєва.

У свою чергу Лорд Фаулер повідомив, що він уважно відстежує всі етапи проведення реформи охорони здоров’я в Україні і зокрема на законодавчому рівні. «Я високо оцінюю Ваш внесок, Тетяно Дмитрівно, в боротьбу з такими складними викликами тисячоліття як туберкульоз та ВІЛ/СНІД. Визнаю, що Ви особисто і очолюваний Вами комітет розробив один з кращих в Європі законопроектів по боротьбі з ВІЛ/СНІДом», — підкреслив Норман Фаулер.

Також він додав, що Великобританія є одним з основних міжнародних донорів, які надають фінансову підтримку заходів щодо боротьби з ВІЛ/СНІДом, у тому числі і в Україну. Англія так само має позитивний досвід в боротьбі з поширенням цієї інфекції. 

Loading...