Чоловіче безпліддя в Україні зростає шаленими темпами

Чоловіче безпліддя в Україні зростає шаленими темпами

На сьогоднішній день кількість чоловіків, які страждають на безпліддя, зрівнялася з кількістю безплідних жінок, заявив головний сексопатолог Київської області Ігор Судариков.

Джерело: Відомості

На сьогоднішній день кількість чоловіків, які страждають на безпліддя, зрівнялася з кількістю безплідних жінок, заявив головний сексопатолог Київської області Ігор Судариков. «30-40% звернень чоловіків до лікарів-андрологів пов'язані з запальними захворюваннями статевої сфери (найчастіше простатит), 30-40% - з еректильною дисфункцією, 5-10% - з безпліддям. Запалення може бути викликане специфічними збудниками, що передаються статевим шляхом, або в результаті переохолодження», - розповів Судариков.

Основними причинами чоловічого безпліддя є порушення гормонального фону, запалення в статевих залозах, гонорея, розширення вен сім'яного канатика, перенесені травми і інфекційний паротит (свинка). «Чоловіче безпліддя зростає шаленими темпами в нашій країні і по всій планеті. За статистикою ВООЗ, питома вага чоловічого безпліддя зрівнявся з жіночим», - заявив експерт.

Останнім часом, каже сексопатолог, почастішали випадки безпліддя, викликаного неправильним терапевтичним лікуванням. «Найчастіше це відбувається в результаті лікування інфекцій, що передаються статевим шляхом, за допомогою жорстких антибіотиків, без обстеження репродуктивної функції чоловіка», - наголосив Судариков.

Головною причиною більшості статевих недуг медик вважає неправильне ставлення чоловіків до свого здоров'я, а також відсутність достатньої кількості фахівців у галузі андрології. «Жахлива динаміка зростання чоловічого безпліддя викликана історичною зневагою до чоловічого здоров'я, коли багато років поспіль на фоні налагодженої системи жіночих консультацій на всю країну налічувалося півтора десятка лікарів-андрологів. Спеціальність андролог до сих пір не входить до переліку лікарських спеціальностей», - підсумував Судариков.

Loading...