Кава не впливає на режим сну людей-«сов»

Кава не впливає на режим сну людей-«сов»

За режимом сну людей ділять на «жайворонків», які рано лягають і рано встають, та «сов», які засинають пізно й важко прокидаються вранці.

Джерело: Відомості

За режимом сну людей ділять на «жайворонків», які рано лягають і рано встають, та «сов», які засинають пізно й важко прокидаються вранці. Також загальновідомо, що вживання кави допомагає залишатися бадьорими довше. Але останнє дослідження свідчить, що не на всіх кофеїн діє однаково.

Фахівці факультету психіатрії й поведінкових наук Стенфордського університету запевняють: кофеїн зовсім не діє на «сов», а от на «жайворонків» має сильний вплив.

У людей-жайворонків вживання кави може викликати навіть порушення. Тому якщо ви - «жайворонок», і останнім часом страждаєте від безсоння, варто звернути увагу на рівень споживання кофеїну.

Висновки були зроблені на підставі дослідження за участю студентів. Фахівці відзначили, що майже всі сучасні студенти - «сови». При цьому, не зважаючи на отримані дані, учені запевняють, що й «жайворонкам», і «совам» варто відмовитися від кофеїну перед сном. Адже кожен організм індивідуальний і у всіх різний метаболізм, тож у деяких випадках навіть у любителів лягти пізніше кава може спровокувати хронічне безсоння.

Loading...