Половина українців мають надлишкову вагу

Половина українців мають надлишкову вагу

Формула, відома як індекс маси тіла, традиційно використається в усьому світі для оцінки ступеня відповідності маси тіла й росту людини.

Джерело: Відомості

Формула, відома як індекс маси тіла, традиційно використається в усьому світі для оцінки ступеня відповідності маси тіла й росту людини. Однак останні дослідження, проведені в США, свідчать, що цей показник не дозволяє адекватно оцінити ступінь ожиріння.

Фахівці провели експеримент за участю 1,4 тисячі людей. У добровольців вимірювали ІМТ, а потім провели сканування, щоб дізнатися точний об’єм жирової і м'язової маси та щільність кісток. Виявилося, що ІМТ не відповідає дійсності в 50% жінок й у 25% чоловіків. Отже, насправді людей з ожирінням значно більше.

Формула не враховує різниці між жиром і м'язами, кажуть експерти. Найбільш точний спосіб оцінити вагу людини - сканування й аналіз крові на рівні гормону лептину.

За даними дієтологів, 50% жителів України мають надлишкову вага, при цьому близько 20% страждають ожирінням. А висновки вчених зі США показали, що ця хвороба присутня в значно більшого числа наших співгромадян.

Loading...