Настій чебрецю врятує від вугрової висипки

Настій чебрецю врятує від вугрової висипки

Британські вчені з Університету Лідс пропонують лікувати акне за допомогою чебрецю. На їхню думку, ця рослина ефективніше і безпечніше бореться з прищами, ніж антибактеріальні креми.

Джерело: Відомості

Британські вчені з Університету Лідс пропонують лікувати акне за допомогою чебрецю. На їхню думку, ця рослина ефективніше і безпечніше бореться з прищами, ніж антибактеріальні креми.

Дослідники вивчили ефект впливу чебрецю, мірри і настоянки календули на бактерії Propionibacterium , що викликають вугрові висипання на шкірі. Виявилося, що рослинні настоянки змогли знищити бактерії протягом п'яти хвилин. Але найефективнішим виявився саме чебрець. Він справлявся з бактерією навіть краще, ніж перекис бензоїлу, що входить до складу багатьох кремів від акне.

Фахівці вважають, що засоби для вмивання на рослинній основі можуть допомогти багатьом людям із чутливою до хімічних речовин шкірою. Наприклад, той же перекис бензоїлу нерідко викликає подразнення шкіри.

Вчені планують й надалі проводити  дослідження в умовах, що найточніше відтворюватимуть реальне середовище людської шкіри, щоб подивитися, як настойки працюють на молекулярному рівні.

Loading...