Перед приїздом в Україну іноземцям радять щеплюватись від кору

Лікарі радять іноземцям перед тим, як приїхати на чемпіонат Євро-2012 в Україну, щеплюватись від кору. Адже нині в країні відсутній колективний імунітет.

Джерело: Відомості

Лікарі радять іноземцям перед тим, як приїхати на чемпіонат Євро-2012 в Україну, щеплюватись від кору. Адже нині в країні відсутній колективний імунітет. Про це сказав начальник відділу організації державної СЕС України Віктор Ляшко, пише УНН.

«Ми попередньо рекомендуємо іноземця перед в’їздом до України вакцинуватись, тому що в нас є підйом захворюваності на кір. Це циклічний п’ятирічний підйом», - акцентує увагу Ляшко.

За його словами, в Європі два останні роки спостерігається спалах кору. В 2009-му та 2010-му спостерігали ситуацію, коли бачили в країнах, як приміром, Франція та Італія було по 15 тисяч хворих у рік. «Тому є прогнозований циклічний підйом захворюваності – і ми рекомендуємо всім вакцинуватися. Тому що лише щеплення дозволяє на 98% запобігти захворюванню. Адже кір - це дуже контагіозне захворювання, воно передається повітряно-крапельним шляхом, вистачить хвилинного контакту із хворим, і уже через 17 днів після інкубаційного періоду ми будемо мати нового хворого на кір», - застеріг представник СЕС.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, в Україні за 2,5 місяці нинішнього року на кір захворіло 5,5 тисячі осіб. Однією з причин спалаху захворювання у СЕС називали завезення кору з Європи. У період з 1 січня по 16 березня санітарно-епідеміологічна служба зареєструвала в Україні 5597 випадків захворювання на кір. Найбільша кількість — у західних регіонах.

Loading...