У песимістів частіше болять зуби

Вчені з Нової Зеландії встановили залежність між захворюваннями зубів і рівнем душевної тривоги у людини. Боязнь стоматологів супроводжується й іншими страхами, наприклад, висоти, а в цілому це викликано тривожним настроями по життю.

Джерело: Відомості

Вчені з Нової Зеландії встановили залежність між захворюваннями зубів і рівнем душевної тривоги у людини. Вивчивши 1037 пацієнтів дантистів, дослідники відкрили, що чверть із них можна класифікувати як людей з патологічним страхом, у тому числі і боязню зубних лікарів. Вони настільки налякані, що будуть уникати зустрічі з дантистом до тих пір, поки зубні болі буде просто неможливо терпіти. Це призводить до того, що люди, які  патологічно бояться дантиста, частіше страждають від захворювань зубів, ніж ті, хто не відчуває ніякої тривоги при відвідуванні зубного лікаря.

Між тим, глава дослідницької групи професор Мюррей Томпсон впевнений, що в таких випадках боязнь дантистів супроводжується й іншими страхами, наприклад, висоти, а в цілому це викликано тривожними настроями по життю. «Такі люди завжди вважають, що стакан на половину порожній», –  зазначив учений.

За його словами, це означає, що неспокійні люди виявляються більш нервовими, у той час як ті, хто таких проблем не відчуває, виявляються більш сильними особистостями і краще справляються з життєвими проблемами

Loading...