Яблучні пектини виводять із організму токсини

Яблучні пектини виводять із організму токсини

З’ївши яблуко, ми відчуваємо приплив життєвих сил, тому що у цьому фрукті міститься цілий набір вітамінів і мікроелементів.

Джерело: Відомості

З’ївши яблуко, ми відчуваємо приплив життєвих сил, тому що у цьому фрукті міститься цілий набір вітамінів і мікроелементів: вітаміни С, В1, В2, РР, А, Е, кальцій, магній, калій, фосфор, натрій, йод, кремній, марганець, мідь, цинк, нікель, молібден, кобальт. Найбільше вітамінів - у шкірці й тонкому шарі під нею, тож яблука краще не чистити. Всі корисні речовини, на які багаті круглі плоди, у комплексі поліпшують загальний стан організму, фізичну витривалість, підвищують імунітет й опірність різним сезонним хворобам, нормалізують склад.

Яблуко є чудовим дієтичним продуктом. Клітковина активізує травний процес і стимулює втрату зайвої ваги. Крім того, у яблуці зовсім не міститься жирів, тому надлишок холестерину не загрожує.  Пектини, клітковина і целюлоза, що містяться у запашних плодах, потрапляючи в кишечник, збирають всі токсичні речовини й виводять їх, а також пригнічують розвиток хвороботворних  мікроорганізмів.

Регулярне вживання яблук зміцнює стінки судин, нормалізує їх ламкість і проникність, зменшує ризик закупорки судин холестериновими бляшками. Тому що два з'їдених яблука або 400 грамів 100% яблучного соку здатні сповільнити процес окислювання холестерола і його відкладення на стінках артерій.

Дуже корисно з'їсти яблучко натще, адже пектини, що містяться у його м'якоті, мають бактерицидну дію. Пережовуючи соковиту м'якоть, ми очищаємо від нальоту емаль, тим самим проводячи санацію ротової порожнини. Також під час ретельного пережовування шматочка яблука масажуються ясна, у них поліпшується кровообіг.

Loading...