Білий рис сприяє розвитку діабету

Білий рис сприяє розвитку діабету

У людей, які регулярно їдять білий рис, значно підвищується ризик розвитку цукрового діабету другого типу.

Джерело: Відомості

У людей, які регулярно їдять білий рис, значно підвищується ризик розвитку цукрового діабету другого типу.

Учені з Гарвардської школи громадського здоров'я вивчили результати чотирьох досліджень, проведених у Сполучених Штатах, Австралії, Китаї та Японії. В цілому в них взяли участь більше 350 тисяч чоловік у віці від 4 до 22 років. Жодному з них на момент початку дослідження не був поставлений діагноз «діабет».

У результаті обробки статистики був виявлений зв'язок між вживанням білого рису і цукровим діабетом 2 типу, причому на першому місці по захворюваності виявилися жінки. На основі отриманих даних учені з Гарварда зробили наступний прогноз: кожна порція білого рису (приблизно 158 г) збільшує ризик розвитку діабету на 10%!

У порівнянні з коричневим рисом у білих сортах міститься менше поживних речовин, таких як клітковина, магній і вітаміни. При цьому білий рис, що сильно впливає також і на глікемічний індекс, — основна культура, яка споживається у всьому світі.

«Отримані результати дуже важливі, — коментує дієтолог Карен Конгрев, експерт Hospital Center в Нью-Йорку. — Цей простий вуглевод не корисний, він сильно впливає на показники глікемічного індексу, провокуючи різке підвищення цукру в крові навіть у тих людей, які не страждають від діабету».

Loading...