Набридлива музика в голові — ознака стресу

Набридлива музика в голові — ознака стресу

Якщо у голові застрягла якась мелодія і ніяк не бажає звідти виходити, то звинувачувати в цьому треба не нав’язливість пісні, а стрес, спогади й подразники з повсякденного життя.

Джерело: Відомості

Якщо у голові застрягла якась мелодія і ніяк не бажає звідти виходити, то звинувачувати в цьому треба не нав’язливість пісні, а стрес, спогади й подразники з повсякденного життя. До такого висновку прийшли експерти з Коледжу Голдсміта в Лондоні, проаналізувавши більше 2500 випадків «вушних хробаків».

«Музика часто кодується у свідомості кожної людини по-своєму, з певними особистими й емоційними відмінностями, - каже автор дослідження доктор Вікі Уільямсон. - І що глибшою з емоційної точки зору виявиться подія, то глибше відкладеться музика. «Вушні хробаки» це свого роду частина мимовільної пам'яті. Тобто тієї ж ділянки мозку, що змушує людину раптом згадати про приятеля, з яким давно не бачився».

При цьому, стверджують науковці, ніяких найпопулярніших пісень, що застрягають у свідомості, не існує. Доктор Уільямс склала список із тисячі композицій і лише шість із них згадувалися більше одного разу, тобто «застрявали» у голові двох людей відразу. Тож мова йде про дуже особистий феномен - у кожного свій «вушний хробак».

Loading...