Солодкі фініки є прекрасним дієтичним харчуванням

Солодкі фініки є прекрасним дієтичним харчуванням

Плоди фінікового є прекрасним засобом для відновлення й підтримки сил після тривалої хвороби, а також після пологів.

Джерело: Відомості

Плоди фінікового є прекрасним засобом для відновлення й підтримки сил після тривалої хвороби, а також після пологів. До складу фініків входить цілий набір вітамінів й амінокислот, найважливішим компонентом серед яких є фруктоза – поживний матеріал і джерело енергії для всього організму. За вмістом фруктози фініки схожі на мед і відрізняються кардинально від сахарози, що входить до складу багатьох фруктів й овочів, спричиняючи різкий підйом рівня цукру в крові. Завдяки цьому фініки є прекрасним дієтичним харчуванням.

Вітамін А, що присутній в достатній кількості у фініках, благотворно впливає на зір, забезпечуючи нормальну діяльність зорових аналізаторів і м'язів. Вітамін В1 (тіанін) заспокійливо діє не тільки на нервову систему, а й виступає як антиоксидант, захищаючи організм від руйнівного впливу оточення, а вітамін В2, беручи участь у процесі обміну речовин, підтримує заряд бадьорості й енергії.

Фініки багаті не тільки вітамінами, а й унікальним сполученням мінералів. Наприклад, калій є найважливішим компонентом, відповідальним за водний баланс в організмі, забезпечує мозок киснем, нормалізуючи, таким чином, мозкову діяльність і стабілізуючи тиск. Поєднання кальцію й фосфатів в організмі сприяє правильному формуванню кісткової тканини. 

Loading...