Частота порушень сну знижується з віком

Частота порушень сну знижується з віком

На думку американських учених, частота порушень сну знижується з віком.

Джерело: Відомості

На думку американських учених, частота порушень сну знижується з віком. Дослідження провела група фахівців під керівництвом Майкла Гренднера з Пенсільванського університету у Філадельфії.

Гренднер і його колеги проаналізували дані опитування, у якому брали участь більше 155 тисяч американців. Запитальник складався із двох частин: одна частина питань стосувалася порушень сну, інша - втоми, яку відчували учасники дослідження.

За результатами дослідження, частота порушень сну й почуття втоми у цілому знижувалася з віком. Зокрема у чоловіків якість сну поліпшувалася в період з 18 до 54 років, потім відмічалось погіршення, а з 59 років сон знову починав покращуватись. У жінок спостерігалася аналогічна тенденція з тією різницею, що гірше всього американки спали у віці від 40 до 59 років.

Майкл Гренднер відзначив, що дослідники очікували одержати протилежні результати. За його словами, навіть якщо насправді якість із віком погіршується, суб'єктивно люди похилого віку вважають, що сплять краще, ніж у більш ранньому віці.

Loading...