Авітаміноз — рідкісна хвороба, насправді українцям загрожує гіповітаміноз

Авітаміноз — рідкісна хвороба, насправді українцям загрожує гіповітаміноз

Всесвітній день імунітету країна зустріла без особливого ентузіазму. Через низькі доходи чимало українців не можуть дозволити собі загартовувати власні організми.

Джерело: Відомості

Всесвітній день імунітету країна зустріла без особливого ентузіазму. Через низькі доходи чимало українців не можуть дозволити собі загартовувати власні організми, йдеться в сюжеті ТСН.

Люди, котрі звертаються до лікарів із симптомами слабкості, скаржаться на авітаміноз. Але фахівці пояснюють: авітаміноз — це повна відсутність вітамінів у людському організмі. Такий стан у реальному житті майже не зустрічається.

Єдиний контингент, якому загрожує подібна хвороба, — це безхатченки, до раціону котрих входять лише хліб і вода. Проте в дійсності жебраки на слабкість не нарікають, адже харчуються в благодійних будинках. А там замість авітамінозу — повноцінний обід із супу, каші та компоту з печивом.

Поширену часткову недостатність вітамінів лікарі називають гіповітамінозом. Лікується він легко — за два тижні.

Взимку українцям радять шукати поживні речовини в квашеній капусті, фруктах і кашах. А загалом проблема імунітету — це не лише питання кількості грошей на повноцінний раціон, а й ведення здорового способу життя. 

Довідка:

Авітаміноз (грец. ά — «без» і вітамін) — захворювання, що розвивається внаслідок тривалого недостатнього забезпечення одним (моноавітамінози) або кількома (поліавітамінози) вітамінами.

Loading...