МОЗ: Вакцина БЦЖ надійшла у всі регіони

МОЗ: Вакцина БЦЖ надійшла у всі регіони

Після закінчення лабораторного контролю якості Міністерство охорони здоров’я України поставила 800 тисяч доз вакцини БЦЖ російського виробництва у всі регіони країни для проведення щеплень проти туберкульозу.

Джерело: Відомості

Після закінчення лабораторного контролю якості Міністерство охорони здоров’я України поставила 800 тисяч доз вакцини БЦЖ російського виробництва у всі регіони країни для проведення щеплень проти туберкульозу як у пологових будинках, так і у поліклініках, інформує прес-служба МОЗ.

Ця кількість вакцини становить майже половину річної потреби, що, наголошують у МОЗ, дає можливість здійснювати щеплення всім новонародженим та дітям 7 років згідно з Календарем профілактичних щеплень. Також зможуть отримати вакцинацію проти туберкульозу діти, які свого часу її не отримали.

Згідно з укладеними у 2011 році договорами очікуються найближчим часом поставки вакцин, а саме: вакцини проти кашлюку, дифтерії, правцю (АКДП) у кількості 740 тисяч доз та вакцини проти гепатиту В у кількості 650 тисяч доз.

Loading...