Після недолікованих застуд можливі запалення пазух носа і середнього вуха

Після недолікованих застуд можливі запалення пазух носа і середнього вуха

Лікарі відзначають, що кількість ускладнень внаслідок недолікованих гострих респіраторних вірусних інфекцій (ГРВІ) за останні роки різко зросла.

Джерело: Відомості

Лікарі відзначають, що кількість ускладнень внаслідок недолікованих гострих респіраторних вірусних інфекцій (ГРВІ) за останні роки різко зросла. За статистикою, число синуситів (запалення придаткових пазух носа) збільшилося з 5-10% до 10-20%.

Практично кожна дитина до трьох років переносить від один-два випадки гострого отиту (запалення середнього вуха). 70-80% дітей, які звертаються по медичну допомогу до отоларингологів, мають уже запущену стадію захворювання.

Медики кажуть, що повністю відгородити дітей від респіраторних вірусних інфекцій не тільки неможливо, а й не потрібно. Саме завдяки перенесеним ГРВІ поступово формується імунітет дитини і його несприйнятливість до ідентичних, але, можливо, більш важких вірусних інфекцій у майбутньому. Однак важливо, щоб епізоди застуди протікали без ускладнень і не були надто частими.

При правильному лікуванні респіраторної вірусної інфекції видужання наступає в середньому через 7-10 днів, а припустима частота захворювань обмежена 5-6 епізодами у рік для дошкільнят і трьома - для школярів. Більш тривалі або частіші нездужання загрожують ускладненнями.

Loading...