Зелений чай діє як профілактика старечих хвороб

Зелений чай діє як профілактика старечих хвороб

Завдяки безлічі досліджень, проведених в останні роки, вченим вдалося довести: зелений чай дуже корисний для здоров’я.

Джерело: Відомості

Завдяки безлічі досліджень, проведених в останні роки, вченим вдалося довести: зелений чай дуже корисний для здоров’я. Регулярне вживання цього напою також є гарною профілактикою хвороб, пов'язаних зі старінням, таких як остеопороз, інсульт і когнітивні порушення.

Учені з Вищої медичної школи в Токіо провели трирічне дослідження, яке показало, що регулярне вживання зеленого чаю людьми похилого віку може допомогти якомога довше уникнути так званої функціональної інвалідності - коли людина не може прийняти ванну, вийти на прогулянку, поїсти без сторонньої допомоги.

Науковці з’ясували, що люди, які регулярно п'ють зелений чай, більш активні, у них менше проблем, пов'язаних із функціональними можливостями. Тільки 7% опитаних, які пили не менше 5 чашок зеленого чаю у день, помічали у себе функціональні порушення. Серед тих, хто випивав усього одну чашку в день, виявилося уже 13% людей із такими проблемами.

Зазвичай корисні властивості зеленого пов'язують із антиоксидантом, що у ньому міститься, - EGCG. Він запобігає ушкодженню клітин, знижує вплив на них окисних процесів. 

Loading...