Волосся електризується від нестачі вологи

Волосся електризується від нестачі вологи

Дуже часто жінки зіштовхуються з проблемою електризації волосся. Найчастіше така неприємність виникає в холодну пору року – волосся розлітається в різні сторони, не тримає форму, «приклеюється» до щітки.

Джерело: Відомості

Дуже часто жінки зіштовхуються з проблемою електризації волосся. Найчастіше така неприємність виникає в холодну пору року – волосся розлітається в різні сторони, не тримає форму, при розчісуванні «приклеюється» до щітки.

Найбільш страждають від електризації волосся власниці сухого та тонкого типу волосся. Синтетичний одяг, часте перебування в приміщенні з сухим повітрям, активне використання фену, невірний вибір засобів по догляду провокують статичну електрику.

До електризації волосся може призвести погано підібрана щітка. Найкраще користуватись дерев’яними щітками та гребінцями, а також щітками з керамічним покриттям. Не купуйте пластикові щітки для волосся, щітки та гребінці з металевими зубцями, надавайте перевагу щіткам з натуральної щетини.

Електризуватись волосся може внаслідок недостатнього зволоження волосся та надмірної сухості. Наше волосся стає сухим, ламким, тьмяним, коли в організмі недостатня кількість вітамінів та поживних речовин. В зимовий період пропийте курс аптечних вітамінів для волосся, влітку вживайте якомога більшу кількість свіжих овочів та фруктів. І паралельно підберіть шампунь під ваш тип та стан волосся. Обов’язково використовуйте бальзами-ополіскувачі та маски, в склад яких входять різноманітні олії, вони не тільки зволожать волосся, позбавлять його сухості, а й збагатять живильними речовинами.

Регулярно в домашніх умовах зміцнюйте та підживлюйте волосся, адже пошкоджене волосся більш схильне до електризації. . За 15 хв до миття волосся змішайте невелику кількість розмаринової ефірної олії із будь-якою рослинною олією (наприклад, оливковою), накладіть на волосся та змийте теплою водою.

Ще один варіант – аромарозчісування. Кілька крапель лавандової ефірної олії нанесіть на дерев’яний гребінець та розчешіть ним волосся.

Loading...