Медики виявили, що депресію можна лікувати кетаміном

Медики виявили, що депресію можна лікувати кетаміном

Кетамін - препарат, який використовується медиками і ветеринарами для підтримання загальної анестезії, здатний практично миттєво вивести людину з глибокої депресії.

Джерело: Відомості

Кетамін - препарат, який використовується медиками і ветеринарами для підтримання загальної анестезії, здатний практично миттєво вивести людину з глибокої депресії. До такого висновку дійшли на основі тривалих досліджень співробітники неврологічної клініки при лікарні Бена Тауба в Х'юстоні, штат Техас, пише The Daily Mail.

Кетамін, анастетик синтетичного походження, здобув популярність у любителів психоактивних речовин завдяки своїм галюцинаційним властивостям - незважаючи на те, що у нього відсутня здатність викликати ейфорію. При малому дозуванні кетамін має слабку стимулюючу дію, згодом при підвищенні дози настають галюцинації.

Цей препарат, що класифікується як наркотик класу С, дуже популярний на молодіжних вечірках та дискотеках через відносну дешевизну, хоча його продаж і зберігання заборонені законом.

Американські неврологи помітили, що відомі на цей момент антидепресанти починають діяти через кілька тижнів після початку прийому, тоді як позитивний ефект від прийому кетаміну відчувається майже миттєво, і тому цей препарат може стати своєрідним «мостом» до початку періоду ремісії. Доктор Асім Шах, який очолює відділ досліджень афективних розладів у лікарні Бена Тауба, стверджує, що відразу після прийому кетаміну пацієнт, який до цього виглядав похмурим, пригніченим і готовим розплакатися, миттєво змінювався й почувався щасливим.

Медики планують почати лікування піддослідної групи депресивних хворих шляхом прийому кетаміну і потім досліджувати довгостроковий ефект цього препарату, затвердження якого як антидепресанту забере як мінімум два роки.

Loading...