Домашній улюбленець — замість пігулок

Домашній улюбленець — замість пігулок

Одним з найбільш приємних і простих способів лікування від багатьох хвороб, у тому числі хронічних, є анімалотерапія. На допомогу людині в боротьбі з недугами приходять тварини.

Джерело: Відомості

Одним із найбільш приємних і простих способів лікування від багатьох хвороб, у тому числі хронічних, є анімалотерапія. На допомогу людині в боротьбі з недугами приходять тварини. Спілкування з ними викликає безліч позитивних емоцій, дуже корисних для душевної рівноваги і поліпшення обміну речовин. Вчені давно помітили, що домашні улюбленці покращують атмосферу дому, сприяють гармонізації стосунків у сім'ї, дозволяють налагодити контакт між людьми і уникнути конфліктів.

 Собаки

Вони завжди раді спілкуванню з людиною. Заняття та ігри з песиком знімають фізичну напругу, розвивають моторику, рухові функції. Людина набуває впевненості в собі, позбувається  відчуття неповноцінності. Замкнутих, некомунікабельних дітей контакт із собакою спонукає розмовляти, відкрито виявляти емоції.

Акваріумні рибки

Емоційну розрядку і розслаблення людина отримує, спостерігаючи за життям мешканців акваріумів. Психотерапевти рекомендують лікуватися від депресії, відновлюватися після нервових зривів і важких стресів шляхом створення акваріумів із декоративними рибками. А ще для астматиків і хворих на застуду корисне повітря, зволожене акваріумною водою.

Кішки

Ласкаючи їх по блискучій шерстці, людина отримує не тільки естетичне задоволення і приємні тактильні відчуття. Вчені визначили, що в цей момент у центральній нервовій системі виникають дельта-хвилі, що викликають гарний настрій. Тепло тіла і муркотіння кішки рятують від остеохондрозу, радикуліту, головного і суглобного болю, впливають на запалення внутрішніх органів. Кішка відчуває слабке місце і лягає на нього, муркаючи або зализуючи, намагається усунути недугу.

Loading...