В Україні збільшується кількість недоношених дітей

В Україні збільшується кількість недоношених дітей

Щороку в Україні збільшується питома вага недоношених дітей серед усіх народжених. Про це повідомила головний спеціаліст МОЗ зі спеціальності «Неонатологія» Єлизавета Шунько.

Джерело: Відомості

Щороку в Україні збільшується питома вага недоношених дітей серед усіх народжених. Про це повідомила головний спеціаліст МОЗ зі спеціальності «Неонатологія» Єлизавета Шунько, передає УНН.

«Щороку в Україні збільшується питома вага недоношених дітей, дітей з перинатальною патологією, а також дітей, народжених із дуже малою масою тіла. А це найвразливіша категорія немовлят, які потребують спеціальної інтенсивної терапії, тривалого виходжування та медичного нагляду», — зазначила Шунько.

За її словами, це зумовлено тим, що Україна перейшла на міжнародні критерії реєстрації перинатального періоду, рекомендовані Всесвітньою організацією охорони здоров’я.

Вона також повідомила, що, за статистикою 2006 року, у цілому по Україні народжувалося близько 20 тис. недоношених дітей, а за даними 2010 року — 26 тис. недоношених дітей, із них 3 тис. 600 дітей народилися з масою тіла менше 1,5 кг.

За словами Шунько, наразі МОЗ відпрацьовує технологію надання допомоги таким дітям.

Крім того, вона наголосила, що дуже важливе значення має спостереження вагітної протягом всього терміну вагітності та профілактика передчасних пологів.

За словами спеціаліста, якщо раніше недоношених немовлят для надання допомоги треба було транспортувати до інших медичних закладів, то сьогодні ця допомога буде надаватися в рамках перинатального центру.

«Сьогодні в перинатальних центрах створюються відділення інтенсивної терапії. Уперше ми вводимо відділення інтенсивного догляду та виходжування недоношених саме у структурі перинатальних центрів», — додала вона.

Loading...