Високі люди рідше страждають від серцевої недостатності

Будова серцево-судинної системи високих людей сприяє зменшенню навантаження на важливі судини і серцевий м’яз. Такі висновки містяться в дослідженні, опублікованому в журналі про кардіологію American Journal of Cardiology.

Джерело: Відомості

Будова серцево-судинної системи високих людей сприяє зменшенню навантаження на важливі судини і серцевий м'яз. Такі висновки містяться в дослідженні, опублікованому в журналі про кардіологію American Journal of Cardiology.

Медики запевняють, що це не означає, що низькі люди приречені на серцеву недостатність. У своїй щоденній практиці зріст людини вони навіть до уваги не беруть.  

Вчені провели дослідження, де взяло участь 22 тисячі людей. Науковці використовували їх медичні записи за останні 22 роки, а також заміряли вагу, ріст і загальний стан здоров'я. Одна тисяча 444 осіб за час дослідження постраждали від серцевої недостатності, що становить 7%.

Вчені провели додатковий аналіз і з'ясували, що високі чоловіки майже не постраждали. Найвищі, чий зріст становить понад 182 см, на 24% менше ризикували постраждати від серцевої недостатності, ніж люди зростом 172 см.

Loading...