Захворюваність на грип і вірусні інфекції зросла на 30%

Захворюваність на грип і вірусні інфекції зросла на 30%

За результатами третього тижня 2012 року, в Україні темп приросту захворюваності на грип та ГРВІ щодо другого тижня склав плюс 30%.

Джерело: Відомості

За результатами третього тижня 2012 року, в Україні темп приросту захворюваності на грип та ГРВІ щодо другого тижня склав плюс 30%. Про це сьогодні під час прес-конференції повідомив директор Центру грипу та гострих респіраторних вірусних інфекцій Центральної СЕС МОЗ України Андрій Александрін.

«Всього за тиждень захворіло 147 тисяч 956 чоловік, з яких госпіталізовано 5 тисяч 875 чоловік. Це 4% від тих, хто захворів. Потрібно зауважити, що серед госпіталізованих 77% - діти», - додав він.

Експерт також зазначив, що показник захворюваності за результатами третього тижня склав 32,3 випадки на 10 тисяч населення.

«Але, не дивлячись на це, показник захворюваності на грип та ГРВІ не перевищує епідеміологічний поріг у жодному регіоні і складає в межах від мінус 3% у Дніпропетровській області до мінус 72% в Івано-Франківській області. За рахунок тих регіонів, де густота населення вища, і відбувся рівень захворюваності. Тому ми і відмічаємо найвищий рівень захворюваності у Києві та Київській області», - пояснив Александрін.

Крім того, він додав, що протягом всього епідеміологічного сезону в Україні вакциновано 390 тисяч 762 людей, що складає 0,86% від всього населення України. «Зараз темпи вакцинопрофілактики знижені, але все рівно рекомендуємо, що вакцинуватись ніколи не пізно і тому вакцини достатньо в Україні, звертайтесь у поліклініки», - сказав директор Центру грипу.

Loading...