Після купання в крижаній воді краще відмовитись від алкоголю

Після купання в крижаній воді краще відмовитись від алкоголю

Досвід лікарів швидкої допомоги показує, що моржування під час водохресних свят не приносить особливої ​​шкоди українцям. Проблеми починаються після того, як люди намагаються зігрітися алкогольними напоями.

Джерело: Відомості

Досвід лікарів швидкої допомоги показує, що моржування під час водохресних свят не приносить особливої ​​шкоди українцям. Проблеми починаються після того, як люди намагаються зігрітися алкогольними напоями. Про це заявив головний лікар київської міської станції швидкої медичної допомоги Анатолій Вершигора, повідомляє кореспондент «Багнета».

«Досвід показує, що особливих звернень під час моржування у нас не спостерігається. Основні скарги починаються вже після. Такі звернення відбуваються через «зігрів» організму після купання, — розповів Вершигора. —Алкоголь має парадоксальний вплив на організм: він спочатку розширює судини, а потім звужує їх. Внаслідок цього втрачається больова чутливість і чутливість до переохолодження ».

Він зазначив, що саме тому зігріватися під час водохресних купань, медики рекомендують гарячим чаєм, іншими безалкогольними напоями або ж глінтвейном. На думку Анатолія Вершигори саме глінтвейн має гарну зігріваючу дію на організм, але вживати його варто в невеликих кількостях.

Loading...