Щеплення у дитсадках і школах поки обов’язкові

Щеплення у дитсадках і школах поки обов’язкові

Стару редакцію статті 15 «Про захист населення від інфекційних захворювань», у якій йдеться про те, що без щеплень малюки не допускаються в дитячі колективи, ще ніхто не скасовував.

Джерело: Відомості

Стару редакцію статті 15 «Про захист населення від інфекційних захворювань», у якій  йдеться про те, що без щеплень малюки не допускаються в дитячі колективи, ще ніхто не скасовував. Про це під час круглого столу «Організація імунопрофілактики в місті Києві» повідомив Федір Лапій, головний позаштатний спеціаліст управління охорони здоров'я з питань дитячої імунології, передає УНН.

Нагадаємо, минулого тижня в першому читанні була прийнята нова редакція статті 15 Закону «Про захист населення від інфекційних захворювань». В оновленому варіанті, зокрема, йдеться, що невакциновані діти можуть відвідувати дитячі колективи, але таким дітям може бути відмовлено у відвідуванні колективів в умовах неблагополучної епідеміологічної ситуації.

Федір Лапій припустив, що, швидше за все, стаття буде прийнята й у другому читанні, проте, наголосив фахівець, на сьогодні діє стаття у старій редакції, згідно з якою малюки без щеплень не мають права відвідувати ні школу, ні дошкільний навчальний заклад.

Loading...