Щороку від серцево-судинних захворювань помирає майже півмільйона українців

Директор Київського міського Центру серця Борис Тодоров повідомив, що в Україні 67% всіх смертей є наслідком серцево-судинних захворювань.

Джерело: Відомості

Директор Київського міського Центру серця Борис Тодоров повідомив, що в Україні 67% всіх смертей є наслідком серцево-судинних захворювань, передає УНН.

«Статистика в Україні, на жаль, невтішна. Торік 67% у структурі летальності складали саме серцево-судинні захворювання. Це означає, що кожного року Україна втрачає близько 400 тис. своїх співгромадян тільки від ускладнень серцево-судинних захворювань, а це, напевно, хороше обласне місто», - констатував Тодоров.

Нагадаємо, саме хвороби серця та серцево-судинної системи є головною причиною смертей у Сполучених Штатах, Англії та Канаді. Тільки у США захворювання цієї групи вбивають одну людину кожні 34 секунди.

Слід зазначити, що смертність від хвороб серця та системи кровообігу в Україні займає перше місце і у 2-4 рази вища, ніж у країнах ЄС та світу, причому в нашій країні вмирають від цих захворювань не тільки частіше, але й раніше.

Loading...