Захворюваність на грип та вірусні інфекції не перевищує епідемічні пороги

Захворюваність на грип та вірусні інфекції не перевищує епідемічні пороги

За даними Центру грипу та гострих респіраторних вірусних інфекцій, показники захворюваності на грип та ГРВІ не перевищують епідемічні пороги в жодному регіоні України.

Джерело: Відомості

За даними Центру грипу та гострих респіраторних вірусних інфекцій державного закладу «Центральна санітарно-епідеміологічна станція Міністерства охорони здоров'я України», показники захворюваності на грип та ГРВІ не перевищують епідемічні пороги в жодному регіоні України та не досягають порогу в межах від 0% у Черкаській до 76,9% у Харківській областях. Про це повідомили у прес-службі МОЗ.

Всього за звітний тиждень захворіло на грип та ГРВІ майже 114 тисяч українців, із них госпіталізовано 5855 осіб (5,1 % від загальної кількості хворих), серед госпіталізованих 79 % становлять діти. Показник захворюваності дорівнює 24,8 випадків на 10 тисяч населення, що на 8,82 % більше, ніж за попередній тиждень.

Серед дитячого населення зареєстровано понад 70 тисяч випадків захворювань на грип та ГРВІ (61,66 % від числа всіх захворілих), інтенсивний показник становить 86,9 на 10 тисяч дитячого населення, що на 6,26 % більше, ніж за минулий тиждень.

За звітний тиждень летальних випадків серед хворих на грип та ГРВІ не зареєстровано, як і за попередній.

У цілому, як зауважили у МОЗ, епідемічна ситуація щодо захворюваності на грип та ГРВІ в Україні відповідає середньорічному рівню для відповідної пори року.

Loading...