Україною все швидше розповсюджується туберкульоз та ВІЛ/СНІД

Виконавчий директор Глобального фонду боротьби зі СНІДом, туберкульозом та малярією Мішель Казачкін розповів, що в регіоні Східної Європи та Центральної Азії епідемія ВІЛ/СНІДу та туберкульозу продовжує зростати.

Джерело: Відомості

Виконавчий директор Глобального фонду боротьби зі СНІДом, туберкульозом та малярією Мішель Казачкін розповів, що в регіоні Східної Європи та Центральної Азії епідемія ВІЛ/СНІДу та туберкульозу продовжує зростати. Про це передає УНН.

Він зазначив, що захворюваність на ВІЛ широко розповсюджується не лише Україною, а й Росією. «Швидше за все, це пов’язано з економічними та соціальними труднощами перехідного періоду, в якому знаходяться ці країни», - відмітив Казачкін.

За його словами, Глобальний фонд є найбільшою організацією у світі, яка надає фінансування в галузі охорони здоров'я. Казачкін також наголосив, що на даний момент Глобальним фондом надано фінансування у розмірі 23 млрд. дол. у 150 країнах світу на боротьбу з небезпечними хворобами.

Також він відзначив успішні кроки України щодо надання антиретровірусного лікування 25 тис. пацієнтів, а також успішне впровадження програми замісної терапії.

За його словами, під час зустрічі з Прем’єр-міністром Миколою Азаровим було чітко зрозуміло, що Україна буде продовжувати використовувати замісну терапію як спосіб профілактики ВІЛ.

Казачкін такод додав, що в період з 2003 по 2016 роки Україна отримає близько 640 млн. дол. від Глобального фонду на боротьбу з небезпечними хворобами.

Loading...