Одержимі Інтернетом переживають те ж, що наркомани й алкоголіки

Можливо, незабаром маніакальна пристрасть до написання листів електронною поштою і текстових повідомлень буде класифікуватися як психічне захворювання.

Джерело: Відомості

Можливо, незабаром маніакальна пристрасть до написання листів електронною поштою і текстових повідомлень буде класифікуватися як психічне захворювання.

Вчені вважають, що інтернет-одержимість (яка включає в себе надмірне захоплення комп'ютерними іграми, сексуальну заклопотаність і написання SMS і листів електронною поштою) — це звичайний компульсивно-імпульсивний розлад, який може бути додано в офіційний список психічних захворювань.

За словами Джеральда Блоку, психіатра з університету Орегона здоров'я і науки в Портленді, одержимі Інтернетом користувачі переживають ті ж відчуття, що наркомани й алкоголіки. У них спостерігається непереборна тяга до улюбленого заняття, сильне бажання, абстиненція і звичка: їм потрібно проводити в онлайні все більше і більше часу або ж набувати все більш досконале обладнання і програмне забезпечення. Такі хворі втрачають відлік часу й ігнорують основні потреби організму — такі як харчування і сон. Частота рецидивів у них дуже висока, і деяким хворим може знадобитися лікування психотропними препаратами або госпіталізація.

Джеральд Блок наполягає на тому, щоб інтернет-одержимість була внесена в офіційний довідник психічних захворювань Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders, нова редакція якого вийде в 2012 році.

Проте деякі опоненти Блоку стверджують, що дослідження в області одержимості Інтернетом знаходяться тільки на початковій стадії і дивуються, яким чином лікарі визначають, коли використання комп'ютера переходить межу норми і стає патологічним. Буде визнана інтернет-одержимість психічним захворюванням чи ні, але проблема маніакальною захопленості Мережею стає з кожним днем ​​все більш гострою в багатьох країнах світу.

Loading...