За десять днів нового року на кір захворіли майже 400 українців

За десять днів нового року на кір захворіли майже 400 українців

З початку року, станом на 10 січня, на адміністративних територіях країни зареєстровано 390 випадків підозри захворювання на кір, а за останню добу – 49.

Джерело: Відомості

З початку року, станом на 10 січня, на адміністративних територіях країни зареєстровано 390 випадків підозри захворювання на кір, а за останню добу – 49. Про це повідомили в прес-службі МОЗ.

Найбільша кількість випадків захворювання на кір зареєстрована у західних регіонах:

Львівській області – 162 (22 за останню добу), Івано-Франківській  – 116 (9 за останню добу); Рівненській – 27 (3 за останню добу). У Києві зареєстровано 8 випадків підозри захворювання на кір (1 за останню добу).

На адміністративних територіях Львівської області, де реєструється високий рівень захворюваності на кір, обмежено відвідування хворих у стаціонарах, подовжено зимові канікули в навчальних закладах. Особи, які не щеплені або не мають відомостей про проведену імунізацію проти кору, не допускаються до навчального процесу, тимчасово призупинено навчання в учбових закладах, де виявлені випадки захворювання на кір. Питання знаходиться на контролі Держсанепідслужби України.

Loading...