Спаржа допоможе при похміллі

Спаржа допоможе при похміллі

Знизити прояви похмілля здатна спаржа. Вчені Інституту медичних досліджень та Національного університету Чеджу (Корея) проаналізували вплив молодих пагонів і листя спаржі на клітини печінки.

Джерело: Відомості

Як з'ясувалося нещодавно, знизити прояви похмілля здатна спаржа. Вчені Інституту медичних досліджень та Національного університету Чеджу (Корея) проаналізували вплив молодих пагонів і листя спаржі на клітини печінки.

Шляхом біохімічного порівняння було вивчено вплив вичавки зі спаржі на клітини печінки щура та людини. Корейські дослідники виміряли рівень активних форм кисню до і після застосування екстракту спаржі і помітили його зниження на 70%.

Також у клітинах печінки значно знизилася кількість токсинів. Діяльність двох ключових ферментів, які допомагають розщеплювати спиртні напої та продукти їх розпаду, помітно активізувалася. Вони діяли вдвічі ефективніше при вживанні листя спаржі. Спаржа проявила себе як антиоксидант, потужний каталізатор і стимулятор для процесів засвоєння спиртного.

Таким чином листя, яке зазвичай не використовуються в їжу і викидаються, має більший потенціал для використання в терапії, спрямованій на захист печінки, — саме в них зосереджені найбільші запаси корисних речовин.

Автор дослідження доктор Юн Кім каже, що рівень токсинів у клітинах був значно знижений завдяки використанню вичавки з листя і пагонів спаржі. За його словами, ці результати свідчать про те, що біологічні властивості спаржі можуть допомогти при похміллі і захистити клітини печінки.

Loading...