У новорічні свята загострюються різні хвороби

У новорічні свята загострюються різні хвороби

Під час новорічних свят загострюються хронічні хвороби.

Джерело: Відомості

Під час новорічних свят загострюються хронічні хвороби. Про це в  коментарі УНН повідомив завідуючий відділом гігієни харчування Українського науково-дослідного інституту харчування Владислав Сластін.

 "Потрібно не переїсти і не перепити. В основному після новорічних свят люди страждають не від алкогольних отруєнь, а від того, що багато з’їдають жирної, гострої їжі у великих об’ємах. Відбувається перевантаження травного тракту, люди після свят звертаються до лікарів з гострими панкреатитами, холециститами. Якщо у когось є хронічні гастрити, деодоніти або язви, то відбувається загострення таких хвороб. Як показує практика, люди з’їдають багато їжі, вона не перетравлюється і застоюється в кишечнику. Починається здуття, газоутворення, процеси гниття, утворюються токсини і все це негативно впливає на людей аж до диспресивного стану", - розказав Сластін.

 За словами фахівця, часті випадки погладшання після свят пов’язані не зі збільшенням об’єму жирової маси, а з тим, що їжа не встигає перетравлюватись і довгий час застоюється в кишечнику. "Тобто людина набирає вагу не стільки за рахунок того, що не витратила з’їдені калорії, скільки за рахунок того, що вона забила кишечник. Особливо це стосується людей, які мають погану перистальтику", - додав  Сластін.

Loading...