Новорічна ялинка може стати причиною кашлю, нежитю і навіть пневмонії

Новорічна ялинка може стати причиною кашлю, нежитю і навіть пневмонії

"Синдром новорічної ялинки" - так західні алергологи називають захворювання, що виникає через цвілеві грибки, що ростуть на новорічних деревах.

Джерело: Відомості

"Синдром новорічної ялинки" - так західні алергологи називають захворювання, що виникає через цвілеві грибки, що ростуть на новорічних деревах. Фахівці медичного університету в Нью-Йорку проаналізували зразки 28 хвойних дерев та і з'ясували, що в 70% із них присутні спори різних цвілевих грибків.

 Потрапляючи в організм людини, вони викликають кашель, нежить і навіть пневмонію. Особливо небезпечні грибки для хворих на бронхіальну астму. Тепло і волога в будинку значно сприяють розмноженню грибків: за два тижні кількість спор збільшується в десятки разів.

 Фахівці радять не ризикувати станом дихальних шляхів, а віддати данину традиції за допомогою штучної ялинки - такий варіант не тільки безпечний, але й екологічний.

Ну а якщо ж без живої ялинки свято не уявляється, то вчені рекомендують ретельно промити дерево водою і дати йому висохнути. Крім того, від хвойної новорічної красуні варто позбутися якнайшвидше відразу після свят.

Loading...