За 66 днів можна виробити корисну звичку

Аби довести яку-небудь дію до автоматизму, необхідно повторювати її протягом 66 днів, вважають британські дослідники з коледжу при Університеті Лондона.

Джерело: Відомості

Аби довести яку-небудь дію до автоматизму, необхідно повторювати її протягом 66 днів, вважають британські дослідники з коледжу при Університеті Лондона. Про це пише medicinform.net.

Вчені провели експеримент, в рамках якого запропонували 96 добровольцям протягом 12 тижнів щодня виконувати одну з трьох корисних дій: їсти на вечерю фрукти, робити 15-хвилинну вечірню пробіжку або пити вітамінний напій. Потім, за результатами анкетування, фахівці з'ясовували, на якому етапі формувалася звичка, виконання якої вже не вимагало ніяких спеціальних зусиль.

Дослідники з'ясували, що найбільше часу потрібно на звикання до пробіжки, фрукти або корисний напій на вечерю вимагали менших зусиль. У середньому ж учасники починали виконувати завдання автоматично лише через 66 днів після початку експерименту. Були випадки, коли піддослідні навіть через цей строк не змогли себе подолати. З 96 добровольців 14 не змогли подолати власного опору.

Експерти прийшли до висновку, що людина здатна довести себе до автоматизму і змусити робити щось корисне за період в 66 днів. Результати дослідження були опубліковані в Європейському журналі соціальної психології.

Loading...