Щоб після Нового року не було похмілля, краще взагалі не вживати алкоголь

Щоб після Нового року не було похмілля, краще взагалі не вживати алкоголь

Лікар-психіатр і нарколог Андрій Карачевський порадив українцям взагалі не вживати алкоголь у новорічні свята, щоб не страждати потім від похмілля.

Джерело: Відомості

Лікар-психіатр і нарколог Андрій Карачевський порадив українцям взагалі не вживати алкоголь у новорічні свята, щоб не страждати потім від похмілля. Про це він заявив сьогодні на прес-конференції, передає «Фокус».

За його словами, «якщо в людини з’являється питання, як зробити так, щоб наступного дня після святкування не боліла голова, то краще взагалі не пити».

«Наприклад, Ви п’єте вино й одержуєте від нього задоволення, але якщо після нього у вас виникає необхідність випити горілки — ви алкозалежні. Якщо наступного дня болить голова, то Ви на шляху розвитку алкоголізму. Втрата можливості зупинитися є першою ознакою алкоголізму», — підкреслив він.

За словами нарколога, вживання алкоголю для зняття утоми й через бажання розслабитися свідчить про невропатологічну стадію алкоголізму. Таким людям, за його словами, необхідна допомога психотерапевта.

Як відомо, кількість пацієнтів у наркологічних установах після свят збільшується в 15 разів, а кількість травм у стані алкогольного сп’яніння зростає на 1,5-2%.

Loading...