Оливкова олія та риба врятують від панкреатиту

Оливкова олія та риба врятують від панкреатиту

Оливкова олія і риба містять речовини, які здатні запобігати розвитку панкреатиту — серйозного захворювання підшлункової залози, упевнені вчені з Іспанії.

Джерело: Відомості

Оливкова олія і риба містять речовини, які здатні запобігати розвитку панкреатиту — серйозного захворювання підшлункової залози, упевнені вчені з Іспанії. Про це пише http://zdravoe.com.

Вчені з університету Гранади вивчали роль продуктів, що входять до складу відомої своїми корисними властивостями середземноморської дієти, у профілактиці та захисту ушкоджень на клітинному рівні. У результаті виявилося, що жирні кислоти й антиоксиданти, у великій кількості містяться в оливковій олії і в жирній морській рибі, впливають на запальні процеси, що відбуваються в клітинах підшлункової залози.

«Існують дані про те, що багато захворювань починаються з оксидативного стресу і запалення, і тому продукти, які ми їмо, можуть впливати на розвиток цих захворювань. Антиоксиданти і жирні кислоти, що володіють протизапальними властивостями, допомагають запобігати і знижувати ефект патологічних процесів в клітинах », — пояснюють учені.

Середземноморська дієта, заснована на фруктах, овочах та рибі, визнана ЮНЕСКО, як культурне надбання.

Loading...