Українці довіряють аптекарям більше, ніж лікарям

Більше половини громадян України при легких симптомах нездужання звертаються за порадою до фармацевтів, а не до медиків.

Джерело: Відомості

Більше половини громадян України при легких симптомах нездужання звертаються за порадою до фармацевтів, а не до медиків. Про це, як передають «Комментарии», повідомив голова представництва міжнародного фармацевтичного холдингу STADA CIS в Україні Станіслав Дяченко, представляючи результати опитування щодо ставлення українців до самодопомоги.

За словами експерта, дослідження було проведено в листопаді цього року і показало, що українці досить позитивно ставляться до самолікування. «Так, наприклад, близько 82% українців воліють справлятися з легкими симптомами нездужання самостійно. Під легкими недугами ми маємо на увазі застуду, проблеми шлунково-кишкового тракту, головний біль», — зазначив Дяченко.

Крім того, 52% опитаних відзначили, що при легких симптомах нездужання звертаються до провізора в аптеці, а не йдуть на прийом до лікаря. «Проте не варто говорити про те, що українці беззастережно довіряють пораді аптекаря, адже близько 56% хворих при купівлі ліків уважно читають інструкцію препарату», — сказав директор фармхолдингу.

При цьому експерт зазначив, що таке ставлення до самолікування цілком адекватне, оскільки в усьому світі кожна людина здатна самостійно поліпшити здоров'я і якість життя. «Самопоміч дозволяє громадянам заощаджувати власний час, не простоюючи великих черг на прийом до терапевта. Крім того, покупка стандартних ліків знижує навантаження працівників системи охорони здоров'я і дозволяє ефективно використовувати бюджетні кошти», — підкреслив Дяченко.

Loading...