Обмін речовин прискорять заняття спортом і повноцінний сон

Обмін речовин прискорять заняття спортом і повноцінний сон

Обмін речовин або метаболізм впливає на молодість, красу й здоров’я. Тим, хто всерйоз прагне бути здоровим і струнким, варто звернути увагу на інтенсивність метаболізму у своєму організмі.

Джерело: Відомості

Обмін речовин або метаболізм впливає на молодість, красу й здоров'я. Тим, хто всерйоз прагне бути здоровим і струнким, варто звернути увагу на інтенсивність метаболізму у своєму організмі, пише krasavica.net.

Швидкість обміну речовин в організмі залежить від різних причин. Вік, стать, ріст, особливості статури, спадковість – усе впливає на ці процеси. Звичайно, деякі показники неможливо змінити, але це не привід опускати руки. Ось «три кити» прискорення метаболізму.

Фізична активність

При заняттях спортом м'язова маса росте. Це важливо, тому що при малорухливому способі життя вона зменшується й заміняється жировою тканиною, яка витрачає значно менше калорій. Тому займайтеся спортом 2 рази на тиждень по 30 хвилин і щодня по 10 хвилин робіть вправи для м'язів. Має значення час занять: у другій половині дня обмінні процеси прискорюються. Але активність – це не тільки спеціальні вправи: більше ходіть пішки, піднімайтеся сходами, на роботі переривайтеся на розминки, крутіть обруч перед телевізором тощо. Навантаження слід поступово збільшувати: організм згодом звикає й м'язова маса перестає рости.

Харчування

Якість і регулярність харчування також впливає на метаболізм. Про сніданок багато хто забуває, не вважаючи його важливим. А цей прийом їжі вкрай необхідний. Після сну обмінні процеси вповільнюються й перша їжа, що потрапила в організм, змушує його «прокинутися» і «розігнатися» для витрати калорій.

Їжте невеликими порціями 5 разів на день. У кожен прийом їжі постарайтеся включати білки. Навіть перекуси бажано робити з білкової їжі: горіхи, нежирна риба або сир краще, ніж тістечко з чаєм. Але якщо хочеться солодощів, то з'їжте їх о 16 годині: це час роботи гормону інсуліну, який знижує цукор у крові. Зелений чай, кава, вода з лимоном, відвари трав, фрукти (особливо грейпфрут) і харчові добавки поліпшують обмін. І, звичайно, пийте води в потрібній кількості – до 2 літрів на добу.

Сон і емоції

Повноцінний сон – «прискорювач» метаболізму. Саме під час сну запускаються всі обмінні процеси й виробляється гормон, відповідальний за схуднення. У кожного своя норма, але у середньому треба спати не менше 7 годин на добу.

Стреси дуже погано впливають на нас. Тому женіть від себе погані думки, більше відпочивайте й спілкуйтеся з друзями, а також знайдіть улюблене заняття.

Loading...