Людям з хворим серцем потрібно рухатися кожні 20 хвилин

Людям з хворим серцем потрібно рухатися кожні 20 хвилин

До таких висновків прийшла команда канадських вчених.

Джерело: Відомості

Людям із захворюваннями серця рекомендується рухатися через кожні 20 хвилин, щоб продовжити життя, згідно з даними нового дослідження Університету Альберти.

До таких висновків прийшла команда канадських вчених на чолі з Айларом Рамаді в ході вивчення понад 130 осіб із захворюванням коронарної артерії середнього віку 63 роки. За словами вчених, такі пацієнти проводять більшу частину часу сидячи, лежачи або дивлячись телевізор. Попередні дослідження показали, що сидячий спосіб життя протягом тривалого часу може скоротити життя, а перерви для руху можуть зменшити ризик, особливо, якщо відбувається спалювання більш ніж 770 ккал в день.

Рамаді каже: «Наше дослідження показує, що ці люди повинні перериватися кожні 20 хвилин і протягом 7 хвилин займатися легкою фізичною активністю. Їм необхідно робити прості дії, такі як вставання і ходьба у швидкому темпі, що допоможе витратити понад 770 ккал в день». Учасники цього дослідження носили монітор активності в середньому 22 години в день, який реєстрував кількість енергії, що витрачається під час перерв, кількості неактивного часу, кількості та тривалості розривів протягом кожної сидячої години.

Автори додали: «Зараз є багато доказів того, що сидіння протягом тривалого часу шкідливо для здоров'я. Наші результати показують, що пацієнти з хворим серцем повинні робити перерви. Це буде вартувати 770 ккал в день, що пов'язано з меншим ризиком передчасної смерті». Експерти також відзначили, що це невелике дослідження без контрольної групи і потрібне контрольоване випробування, перш ніж це стане рекомендацією. «Тим не менше, регулярна фізична активність є ключем до здорового життя, будь-то серцевий пацієнт чи ні», - говорять вони.

Loading...