До лікаря Коновала з маленького містечка їдуть пацієнти з усіх усюд

До лікаря Коновала з маленького містечка їдуть пацієнти з усіх усюд
Фото сайту Волинські новини

Лікар-травматолог з Торчина ставить на ноги навіть дуже складних пацієнтів.

Джерело: Відомості

Про це пише на своїй сторінці у фейсбук журналіст Галина Федоренко.

"Так сталось, що моя необережність з велосипедом, призвела до перелому кістки  кисті правої руки. Знайомі порадили поїхати до Торчина, знаного в усій окрузі лікаря-травматолога Андрія Коновала. Це для гарантії правильного складення поломаних кісток", - пише журналістка.

Допоки чекала на лікаря в коридорі, а потім  реєструвала картку,  я постійно чула дві фрази: до травматолога і Локачинський район. Таке враження, що я не в Торчині в лікарні, а в Локачах. Після тритижневого носіння гіпсу, я знову приїхала до лікаря. Який відправив мене робити рентгенівський знімок, аби побачити, як іде процес зростання кісток.

- Зачекайте, будь ласка, - сказали мені при вході в кабінет, - у нас терміновий пацієнт.

 Через деякий час мене запросили. Медсестра, вибачаючись за затримку, сказала, що привезли жінку, яку переїхав трактор, тому терміново потрібно було зробити знімок. Я поцікавилась:звідки? Відповідь: із Затурець.

- У вас всі пацієнти з Локачинського району…

- Лише з Локачинського. Тільки  ми вимушені робити знімки на старому апараті, а їм дали новий.

Слава про лікаря-травматолога із Торчина Андрія Коновала вийшла далеко за межі району. Про  його сучасні методи роботи говорять всі, хто стикався з проблемою. Перейнявши досвід оперування в сучасних клініках Польщі та Німеччини, де він стажувався, забезпечивши відділення необхідним інструментом, апаратурою, лікар від Бога  Андрій Коновал уже багато років ставить на ноги своїх пацієнтів.

Спостерігаючи за ним, я відмітила про себе ще таку річ: він любить людей, він любить свою роботу. У нього немає шаблонного підходу до неї. Для Коновала кожен пацієнт (маленький, дорослий чи старенький), незалежно від статків, це особистість, яка потребує його уваги і допомоги. Про це знають і працівники райлікарні, яку він очолює добрий десяток літ.

Loading...